Грил сирењето на Вемилк направено е од пастеризирано кравјо млеко, и е совршено за печење на скара токму поради неговата цврста структура. Се одликува со карктеристичен вкус и е одлично за мезе или за оброк.

Состојки:

  • мин. 45% млечна маст во сува материја.
  • пастеризирано кравјо млеко макс. 75%,
  • пастеризирано овчо млеко мин.25%,
  • стартер култура,
  • сирило,
  • сол,
  • калциум хлорид.

Препорачливо е да се чува на температура од +2 до +8 ˚C