Овчото сирење на Вемилк се одликува со карактеристичен мирис, вкус и арома. Произведено е од квалитетно пелагониско млеко, според традиционален рецепт со што го освојува апетитот на секој љубител на вистински квалитетна храна.

Состојки: 

  • Овчо сирење со мин. 45% млечна маст во сува материја.
  • пастеризирано овчо млеко,
  • стартер култура, 
  • сирило, 
  • сол, 
  • калциум хлорид.

Препорачливо е да се чува на температура од +2 до +8 ˚C