Мешаното сирење на Вемилк е прехранбен производ добиен со мешање на кравјото и овчото млеко и токму поради тоа се одликува со посебен млечен вкус. Сирењето на Вемилк е незаменлив дел од секоја трпеза, бидејќи со неговата нутритивна вредност може да се конзумира како додаток во различни оброци. 

Состојки: 

  • мин. 45% млечна маст во сува материја.
  • Пастеризирано кравјо млеко макс. 75%, 
  • Пастеризирано овчо млеко мин. 25%, 
  • Стартер култура, 
  • Сирило, 
  • Сол, 
  • Калциум хлорид. 

Препорачливо е да се чува на температура од +2 до +8 ˚C