Мешаниот кашкавал од Вемилк направен е од пастеризирано овчо и кравјо млеко, произведено во еколошки најчистиот пелагонски крај. Вемилк кашкавалот се карактеризира со ункатен млечен вкус, идеален е за готвење, за мезе или како додаток во многу рецепти.

Состојки:

  • мин. 45% млечна маст во сува материја. 
  • пастеризирано кравјо млеко макс. 75%,
  • пастеризирано овчо млеко мин.25%,
  • стартер култура,
  • сирило,
  • сол,
  • калциум хлорид. 

Препорачливо е да се чува на температура од +2 до +8 ˚C