Кравјото сирење на Вемилк освен што е многу здраво, се карактеризира со лесен, специфичен  вкус. Произведено е од најквалитетното млеко во Пелагонија со комбинација на традиционален метод, но современа технологија и опрема.

Состојки:

  • пастеризирано кравјо млеко,
  • стартер култура,
  • сирило,
  • сол,
  • калциум хлорид.
  • Да се чува на температура од +2 до +8 ˚C