Јогуртот на Вемилк освен што е многу здрав, се карактеризира со природен, освежителен и лесен вкус. Јогуртот е една од најздравите намирници и препорачливо е да се пие секој ден.

Состојки:

  • пастеризирано кравјо млеко,
  • стартер култура,
  • сирило,
  • сол,
  • калциум хлорид.
  • Да се чува на температура од +2 до +8 ˚C