Кашкавалот за пица од Вемилк направен е по оригинален рецепт од природно млеко од најчистиот еколошки крај во Пелагонија. Совршено се топи во рерна, правејќи ги сите видови пици сочни и повкусни. 

Состојки:

  • мин. 45% млечна маст во сува материја.
  • Пастеризирано кравјо млеко макс. 75%,
  • Пастеризирано овчо млеко мин. 25%,
  • Стартер култура,
  • Сирило,
  • Сол,
  • Калциум хлорид.

Препорачливо е да се чува на температура од +2 до +8 ˚C