Павлаката на Вемилк е млечен производ добиен со ферментирање на обичен крем со одредени видови на бактерии од млечна киселина. Се карактеризира со уникатен киселкаст вкус и кремаста структура. Одлично се комбинира во многу јадења и сосови.

Состојки:

  • пастеризирано кравјо млеко,
  • стартер култура,
  • сирило,
  • сол,
  • калциум хлорид.
  • Да се чува на температура од +2 до +8 ˚C