Киселото млеко на Вемилк освен што е многу здраво, се карактеризира со лесен, природен вкус. Редовната конзумација на кисело млеко го намалува високиот крвен притисок. Киселото млеко на Вемилк изобилува со калциум и полезни бактерии кои го подобруваат балансот на телото.

Состојки:

  • пастеризирано кравјо млеко,
  • стартер култура,
  • сирило,
  • сол,
  • калциум хлорид.
  • Да се чува на температура од +2 до +8 ˚C