Првиот македонски кефир – Вемилк кефир

Вемилк Кефирот е ферментирана млечна напивка со киселкаво-освежувачки вкус, добиена со помош на култура од кефир. Освен живи култури и пробиотски габички, богат е со хранливи нутриенти, протеини и липиди, витамин Б и витамин Б9. Кефирот е неверојатно богат со минерали како: калиум, магнезиум и фосфор.

 

Откриј повеќе