Вемилк млечната урда е направена од 100% природно, селектирано кравјо млеко од Пелагонија. Урдата е неизбежен додаток за секое пециво, a совршено се комбинира и со други јадења.


Состојки:

  • 45% млечна маст во сува материја
  • пастеризирано кравјо млеко,
  • стартер култура,
  • сирило,
  • сол,
  • калциум хлорид.
  • Да се чува на температура од +2 до +8 ˚C