Вемилк путерот направен е од високо квалитетно кравјо млеко произведено во еколошки најчистиот пелагонски крај. Се карактеризира со лесен, млечен вкус и одлично се комбинира со секое лепче.

Состојки:

  • 45% млечна маст во сува материја
  • пастеризирано кравјо млеко,
  • стартер култура,
  • сирило,
  • сол,
  • калциум хлорид.
  • Да се чува на температура од +2 до +8 ˚C