Мешаниот кашкавал од Вемилк направен е од пастеризирано овчо и кравјо млеко, произведено во еколошки најчистиот пелагонски крај. Вемилк кашкавалот се карактеризира со ункатен млечен вкус, идеален е за готвење, за мезе или...

Read more

      Овчиот кашкавал од Вемилк направен е од високо квалитетно овчо млеко од произведено во еколошки најчистиот пелагонски крај. Препознатлив по својата арома и единствен вкус, сигурно станува неизбежен ден од секоја трпеза. ...

Read more

        Кравјиот кашкавал од Вемилк направен е од високо квалитетно кравјо млеко од произведено во еколошки најчистиот пелагонски крај. Изработен по традиционален рецепт, а со најсовремена опрема, совршено се вклопува во...

Read more

        Мешаното сирење на Вемилк е прехранбен производ добиен со мешање на кравјото и овчото млеко и токму поради тоа се одликува со посебен млечен вкус. Сирењето на Вемилк е незаменлив дел од секоја трпеза, бидејќи со...

Read more

      Овчото сирење на Вемилк се одликува со карактеристичен мирис, вкус и арома. Произведено е од квалитетно пелагониско млеко, според традиционален рецепт со што го освојува апетитот на секој љубител на вистински квалитетна...

Read more

      Кравјото сирење на Вемилк освен што е многу здраво, се карактеризира со лесен, специфичен  вкус. Произведено е од најквалитетното млеко во Пелагонија со комбинација на традиционален метод, но современа технологија и опрема...

Read more

    Грил сирењето на Вемилк направено е од пастеризирано кравјо млеко, и е совршено за печење на скара токму поради неговата цврста структура. Се одликува со карктеристичен вкус и е одлично за мезе или за оброк. Состојки: мин. 45%...

Read more

      Биеното сирење на Вемилк е полномасно сирење со изразито жолта боја и специфична арома. Се приготвува од пастеризирано кравјо млеко, богато со хранливи состојки кои му се потребни на организмот за извршување на секојдневните...

Read more

      Кашкавалот за пица од Вемилк направен е по оригинален рецепт од природно млеко од најчистиот еколошки крај во Пелагонија. Совршено се топи во рерна, правејќи ги сите видови пици сочни и повкусни.  Состојки: мин. 45% млечна...

Read more